5 τρόποι για να βελτιώσετε τις PPC καμπάνιες σας!

Μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους διαφήμισης και αυτή με την οποία πειραματίζονται πρώτη οι περισσότερες εταιρείες, είναι το Pay Per Click (PPC). Η λογική του είναι απλή, βάζεις λέξεις-κλειδιά ή ενδιαφέροντα, φροντίζεις ο λογαριασμός σου να έχει μέσα λεφτά και αφήνεις τα εργαλεία του Internet να κάνουν την δουλειά τους.

Όμως πολλές φορές παρατηρούμε οτι τα αποτελέσματα είναι είτε απογοητευτικά είτε δεν είναι τα επιθυμητά.

Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε τι δεν πάει καλά με το PPC, ας επικεντρωθούμε σε τρόπους να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της καμπάνιας μας χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία.

Μην στηρίζεστε μόνο στο Google Keyword Planner.

Ναι η Google είναι πράγματι διαμάντι της εποχής μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε μόνο έναν.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά εργαλεία όπως για παράδειγμα το Soovle έναν aggregator από μηχανές αναζήτησης που μπορεί να σας δώσει πιο αναλυτικά αποτελέσματα δεδομένου ότι τα συγκεντρώνει από διάφορες πηγές.

Βάλτε λίγο συναίσθημα.

Για πολλές εταιρείες το συγκεκριμένο αποτελεί ακόμη και σήμερα ταμπού, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να δώσουμε συναίσθημα στο προϊόν.

Αλλά αντί να ψάχνετε πως θα δημιουργήσετε ένα συναίσθημα, ψάξτε τι συναισθήματα δημιουργεί το ίδιο το προϊόν σας σε αυτούς που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν ή το κάνουν ήδη.

Για παράδειγμα αν πουλάτε αθλητικά casual παπούτσια αντί του “Αγοράστε Αναπαυτικά Παπούτσια για Κάθε Μέρα!” γράψτε “Κάντε την Μέρα σας Λιγότερο Κουραστική. Αγοράστε Αναπαυτικά Παπούτσια!”.

Επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Ναι, καλό θα ήταν να μπορούμε να κάνουμε καμπάνιες για όλα τα προϊόντα μας και να έχουμε μεγάλα ποσά προς διάθεση στο διαφημιστικό μας τμήμα, όμως κάτι τέτοιο σπανίζει.

Για τον λόγο αυτό είναι καλό να δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας σε μερικά μόνο προϊόντα και να δημιουργήσουμε καμπάνιες μόνο για αυτά.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μεγαλύτερη απόδοση αλλά και καλύτερη εικόνα για τις προτιμήσεις του κόσμου.

Ανακαλύψτε την μαγεία των Infographics.

Σίγουρα κάπου έχουν τραβήξει την προσοχή σας και κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι sharable περιεχόμενο.

Για τους περισσότερους όμως η δημιουργία ενός Infographic φαντάζει θρύλος.

Μείνετε ήσυχοι γιατί υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω, με δικό μου προσωπικά αγαπημένο το Canva.com.

Σε αυτό όπως και σε αντίστοιχα του είδους του, μπορείτε να βρείτε έτοιμα templates όπου απλά συμπληρώνετε μερικά στοιχεία και links δημιουργώντας έτσι περιεχόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε Conversions.

Εν συνεχεία, απλά αρχίστε να το προωθείτε μέσω PPC όσο περισσότερο μπορείτε.

Videos και Call-to-actions

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες μπορείτε να πείτε μέσα από ένα Video.

Είτε πρόκειται για επεξήγηση ενός προϊόντος ή της λειτουργίας του, είτε για να εκπαιδεύσετε τον κόσμο για την χρήση τους, το βίντεο μπορεί πάντα να δημιουργήσει μία πιο στενή σχέση μεταξύ της εταιρείας σας και του θεατή.

Τώρα αν ενδιάμεσα και στο τέλος προσθέσετε ένα Call-to-action και προωθήσετε αυτό το βίντεο θα έχετε μία απόδοση αρκετά μεγαλύτερη από τις συμβατικές καμπάνιες.

Συνοψίζοντας…

Οι καμπάνιες τύπου PPC είναι αποδεδειγμένα ένας πολύ καλός τρόπος για διάδοση του Brand και των προϊόντων/υπηρεσιών του. Όμως προκειμένου να αναπτυχθεί μία ουσιαστική καταναλωτική σχέση με τους επισκέπτες του site σας, πρέπει να είστε δημιουργικοί.

Τα παραπάνω εργαλεία είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείτε να αξιοποιήσετε, γι’ αυτό θα χαρούμε να διαβάσουμε δικές σας προτάσεις από κάτω.

Αν πάλι νιώθετε ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από τα νερά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την IP Digital και να αναλάβουμε αυτή την διαδικασία για λογαριασμό σας.

Konstantinos Mouratis

Konstantinos Mouratis

Digital Marketer & PR Manager at IP Digital
Excited about the way people's minds work, happy to trigger them with interesting snippets of info... Always happy for a conversation so don't hesitate to contact me!
Konstantinos Mouratis

Μπείτε στην κοινότητα των εκατοντάδων χρηστών μας και ενημερωθείτε και εκπαιδευτείτε από την IP Digital

Πείτε μας την άποψη σας!